top of page

Nieuws

aan het werk de toren van geluid muziektheater voor peuters en kleuters

Superjuffie! 

2024

 

De tour is officieel beëindigd.

Superjuffie vond het heerlijk om zoveel kinderen in de theaters gezien te hebben! Bedankt!

Reprise 2023/2024
We gaan nog even door! Zie de speellijst..

Superjuffie! reprise 2022-2023

Seizoen 2022-2023 klopt alweer aan de deur. Welkom en treedt binnen! Deze nieuwe spelers zullen komend seizoen alle rollen spelen: Annebeth Moolenburgh (Juf Josje/Superjuffie), Laura Burgmans of Hanneke Engels (Edna Engelenhaar e.a.), en Mark Willekens of Maarten Redeker (Hakim e.a.). Inmiddels is de eerste voorstelling in de nieuwe bezetting alweer achter de rug en wat een talent op het toneel. Toi toi toi en bedankt! 

Twee van onze castleden gaan ons verlaten om hun muzikale avontuur in het buitenland voort te zetten! Bedankt Rose-Anne van Elswijk (Juf Josje) en Jennifer van Brenk (Edna Engelenhaar), voor jullie bijzondere creatieve bijdrage aan 'Superjuffie!' in seizoen 2021-2022.

Superjuffie! (5+)

22 oktober 2021: de dag dat Superjuffie in premiere is gegaan. Let op, ze vliegt het hele land door en strijkt vast ook neer in theaters bij jouw in de buurt. Hou de speellijst in de gaten!

Speciale dank aan onze creatives: Benno Hoogveld (regie), Jan en Keez Groenteman (liedteksten en muziek), Alex van Doesburg (lichtontwerp), Kathelijne Monnens (decorontwerp), Mieke van der Hulst (poppen) en Anouk van Schie (kostuums).

3C45E797-2812-44F5-B518-DB09B14C6FBE.jpeg

Foto: behind_the_still_photography

De casting van 'Superjuffie!' is rond: Rose-Anne van Elswijk (Juf Josje/Superjuffie), Laura Burgmams of Jennifer van Brenk (Edna Engelenhaar e.a) en Mark Willekens (Hakim e.a)!

agentboef 3.jpg

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit © Tjibbe Veldkamp/Kees de Boerme. It's easy.

Agent en Boef

Premiere 10 oktober 2018

De repetities in het Laaktheater en de montage in Westlandtheater De Naald zijn achter de rug. Net zoals de try-outs in de theaters en voor Lezen oke! Het is 10 oktober 2018: de premiere van Agent en Boef in Theater Dakota in Den Haag! Wat een goede, gezellige, geslaagde dag!

Hierbij danken wij ons geweldige creatieve team: Melise de Winter (regie), Bart van Osch en Mariska Simon (muziek) en Alex van Doesburg (lichtontwerp).

De Mega Mopperaar

Deze kleine en intieme voorstelling speelde in seizoen 2020-2021 in bibliotheken en kleine zalen.

Voor iedereen die graag eens zucht en steunt. Omdat een mopperbuitje op z'n tijd heel gewoon is! Gebaseerd op het prentenboek van het jaar: Moppereend. 

Dank aan Mark Haayema (regie) en Bart van Osch (muziek)

Ssst! De tijger slaapt

"De acteurs spelen met een aanstekelijke vrolijkheid en snelheid, ze zetten een frisse variant van het verhaal neer.  Het verhaal zit goed in elkaar, het liep gesmeerd, was professioneel en zeer muzikaal. De peuters zaten op het puntje van hun stoel!"

Bron: N. Kerkhof, Bibliotheken Midden-Groningen

Grrrr! Wat een leuke reactie op onze nieuwe voorstelling! Vol trots grommen we ervan. Kijk bij 'Reacties' voor nog meer enthousiaste verhalen! Met dank aan Nina Sondagh voor de eindregie.

Nieuwe voorstelling seizoen 2018 - 2019

         AGENT en BOEF

Het duurt nog even maar we kunnen niet wachten om het van de daken te schreeuwen. De nieuwe theatervoorstelling voor volgend seizoen wordt: 'AGENT en BOEF'!

Een stoute voorstelling voor iedereen die van slimme streken houdt. Vol slapstick, cartooneske beelden, meeslepende muziek en ontroering.

Gebaseerd op de prentenboeken van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer, bekroond met de Zilveren Griffel. Ook geschikt voor scholen.

© Tjibbe Veldkamp/Kees de Boer

© Rianne van Duin

Vanaf januari 2018

Ssst! De tijger slaapt

Een klein muzikaal avontuur vol interactie! 

 

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2018 maar natuurlijk het hele jaar te boeken.

Gebaseerd op het prentenboek van het jaar van Britta Teckentrup.

© Britta Teckentrup

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

I'm © Foto's: Nina Sondagha paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2018 speelden wij 23x deze vrolijke en muzikale voorstelling door het hele land. En we gaan door!

 

Kijk op de speellijst waar de Tijger zijn verjaardag nog meer gaat vieren.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

Seizoen 2017 - 2018:
Pim en Pom komen weer bij u op bezoek!

Wat een prachtig seizoen! 

Na 94x 'Fieperdepiep!', 40x 'Het Feestelijke Fiepboek', 16x 'Tommie & Tom Poes' en een aantal poezenworkshops was het even tijd voor Pim en Pom om op vakantie te gaan.

Maar ze zijn weer terug om u een gezellig en verrassend bezoekje te brengen!

Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations

Premiere

  Pim & Pom

Fieperdepiep!

9 oktober 2016

De Amstelveense Schouwburg zat vol met de leukste poezenvisite die Pim en Pom zich maar konden wensen. Samen hebben ze een verrasingsfeest gegeven voor Fiep, de buurkat, die 100 jaar werd! En Kees, de hond, kwam ook nog langs. Wat een gezellig en geslaagd feest was het!

© Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations.

RECENSIES

".... VERRASSINGSFEEST VOOR FIEP WESTENDORP GOED GELUKT!.....

Deze vrolijke voorstelling zit dicht op de belevingswereld van de doelgroep (3+) zitten.... In de regie van Frans Schraven is vooral heel goed nagedacht over manieren om de voorstelling tegelijk simpel en toch boeiend te houden voor niet alleen peutertjes, maar ook voor de wat oudere broertjes en zusjes. Zo praten de spelers tegen het publiek en laten ze het geregeld meezingen...... Pim & Pom – Fieperdepiep! is volstrekt begrijpelijk voor de allerjongste kinderen, ook al hebben ze van die hele Fiep Westendorp nog nooit gehoord. Een simpel, expressief kijkspel, dat in een kleine drie kwartier opbouwt naar een climax waarin de ‘poezen’ de zaal in gaan om handjes te gaan schudden. Een voorstelling met een héél grote glimlach....."

Bron: Mieke Zijlmans, Theaterkrant

"... Elin wordt meegenomen in het verhaal en geniet met volle teugen..... Er zijn verschillende momenten tijdens de voorstelling waarbij de kinderen mee kunnen doen. De voorstelling is erg interactief, de kinderen zijn zelfs de gasten op het verrassingsfeestje. Dat de kinderen dat erg leuk vinden is te horen wanneer ze mee mogen zingen. Ook op momenten dat het niet hoeft blijft Elin het verjaardagsliedje inzetten. De voorstelling is echt een feestje! Tot slot mag ze met Pim & Pom op de foto. Ik neem een hele blije peuter weer mee naar huis..."

Bron: Blogger Daphne, kidseropuit.nl

Ik ben bij deze voorstelling geweest met groep 1-2 van een SBO-school.... De kinderen keken geboeid en luisterden ademloos. Wat een acteertalent van Laura en Norman en wat een feeling voor het niveau van de kinderen. Chapeau!

Bron: Heidi van Loon, SBO De Burcht, Ridderkerk

Premiere      Pim & Pom

            Het Feestelijke Fiepboek

19 augustus 2016

 

De premiere vond plaats in de prachtige binnentuin van Museum Meermanno in Den Haag.

Een mooie zonnige dag, enthousiaste kinderen en een gastvrije speelplek zorgden ervoor dat het een geslaagde middag was! Inmiddels speelt de voorstelling door het hele land. Zie op 'speellijst' waar je Pim, Pom en Fiep kunt tegenkomen. Tot dan!

REACTIES

 

Twee acteurs vierden met Pim en Pom een feestje voor Fiep. Dit was erg leuk gedaan met herkenbare karaktertrekjes, en afgewisseld met muziek. De kinderen vonden het fantastisch. Na afloop mag je ook nog met de poppen en het grote boek op de foto.

 

Bron: www.mamaliefde.nl

 

Wat een super super, super dag hebben mijn dochter en ik gehad in het Meermanno.De voorstelling van Pim en Pom was gezellig in de mooie tuin! Ontzettend bedankt voor de mooie dag!

 

Bron: Bezoekers Fieperdepiep-festival

 

De locaties waren weer erg enthousiast over de voorstelling Pim & Pom – Het Feestelijke Fiepboek in de zomer!

 

Bron: 2 Samen Kinderopvang

© Toondercompagnie.

Pim & Pom

Fieperdepiep!

Tommie & Tom Poes

Nieuwe kleine voorstelling vanaf juni 2016

Een muzikale en interactieve voorstelling rondom het 75-jarig bestaan van Tom Poes!

 

Tommie blijft slapen bij opa. Overal liggen grote vellen papier, proppen en stiften. Hij is aan het tekenen, net zoals opa altijd doet. Plotseling ziet Tommie een vreemd papier uitsteken uit de oude boekenkist. Het is een tekening van … Tom Poes! Tommie is nieuwsgierig naar deze poes met dezelfde naam en ontdekt in de kist nog veel meer tekeningen die samen één spannend verhaal vormen. Een heel oud verhaal….

 

Met eenvoudige, doeltreffende middelen komt de ‘oude’ Tom Poes weer verfrissend tot leven door de ogen van de ‘moderne’ Tommie. Even wordt Tommie zelf de slimme, trouwe stripheld die nergens bang voor is!

 

De tekeningen van Tom Poes zijn in deze vertelling de rode draad. Langzaam aan vult Tommie de gekleurde ruimte met de typische zwart-wit tekeningen van Marten Toonder. Op een interactieve manier worden de kinderen meegenomen in dit papieren avontuur langs oud en nieuw en gevoel en verstand. Zelfs de dwerg en de reuzen zijn van papier. En er wordt natuurlijk volop gezongen!

 

 

Nieuwe theatervoorstelling 2016 - 2017

 

 

Het is een bijzondere dag, 99 ballonnen en 1 taart. Een heleboel kaarsjes, speciaal voor haar bewaard...

 

Dit wordt een bijzonder theaterseizoen voor Pim en Pom!
De illustratrice van de twee poezenvrienden, Fiep Westendorp, zou dit jaar namelijk 100 jaar zijn geworden. Dat willen Pim en Pom natuurlijk vieren! Speciaal voor dit jubileumjaar is er dan ook een feestelijke voorstelling over jarig zijn en héél oud worden! Vol met muziek en vrolijke liedjes. En de kinderen doen natuurlijk ook gezellig mee! Maar... hoe doe je dat eigenlijk, een groot feest geven? De twee poezen hebben er hun pootjes vol aan. Als dat maar goed uitpakt...

 

Speciaal voor kleinere intieme feestjes is er de interactieve vertelvoorstelling:

 

Pim & Pom - Het Feestelijke Fiepboek!

 

Aan de hand van een groot 3D pop-up boek wordt hetzelfde verhaal in kortere tijd verteld. 

 

Voor meer info over beide voorstellingen: zie Voorstellingen.

Pim & Pom
Anders dan Anders
 
Reprise 2015 - 2016

 

Dit seizoen gaan Pim en Pom gewoon door op hun reis door het land. Kom je ze bezoeken in de theaters, bibliotheken en scholen? Miauw!!!

 
 

Foto: Milan Photography

De Toren van Geluid
Seizoen 2014 - 2015

Het afgelopen seizoen 2014 - 2015 speelden we 90 voorstellingen en gaven we 24 worshops. Dank aan iedereen die dit samen met ons heeft gerealiseerd!

19 october 2014

 

In Zaltbommel vindt de premiere van Pim & Pom - Anders dan anders plaats! De foyer is versierd, er is live-muziek en in een knutselhoek maken de kinderen kattenmaskertjes. Het kind met het

meest bijzondere maskertje krijgt een verzameldvd en Pim en Pom-knuffels. En na de voorstelling kan iedereen met Pim en Pom op de foto. Een gezellige en feestelijke dag!

 
Pim & Pom
Anders dan anders

Recensie Kindertheatergids.nl 19 oktober 2014:

 

"De voorstelling (3+) bevat leuke liedjes waarbij de kinderen uitgenodigd worden om op te staan en mee te bewegen en zingen. Pim en Pom zijn in de voorstelling geen poppen maar acteurs en zij veranderen op toneel van outfit om ook andere poezen te kunnen spelen. Poezen die heel anders zijn dan Pim en Pom. De verhaallijn is duidelijk, met een laag tempo zodat de allerkleinsten het allemaal prima kunnen volgen. Het wordt nergens eng. Zodra er iets dreigt spannend te worden komt er al snel een geruststelling achteraan. Senne, net 3 jaar, genoot ontspannen van een uurtje poezenplezier en leerde dat iets anders juist niet eng hoeft te zijn. Een aanrader!"

 

Premiere!

Recensie Musicalworld 21 december 2014:

 

Voor de allerjongste theaterbezoekers is de voorstelling van Pim en Pom een belevenis. Overzichtelijke avonturen in een muzikale omgeving. Een tijdloze vertelling. Chapeau!

Foto: Milan Photography

Pim & Pom

Subsidienieuws

1 september 2014

 

 

Het VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Vader Bos Fonds en de Gravin van Bylandtstichting steunen ons project met een financiele bijdrage.

© Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations.

Kri-kra-krokooo!!

Nieuwe voorstelling 2014

Pim & Pom

Anders dan anders

15 juni 2014

 

Repetities in volle gang!

 

Kom mee met Pim en Pom op avontuur! Samen gaan we op reis: langs andere plekken en andere poezen...

 

Vanaf oktober 2014 zijn deze twee vrienden te zien in het theater. Je kunt ze bewonderen in een grappige voorstelling vol met vrolijke liedjes en live gespeelde gekke geluidjes!

© Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations.

18 januari 2014

 

De Toren van Geluid presenteert i.s.m. Lezen Oké! en Theater Hofplein: Kri – Kra– Krokooo!!. De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2014: Krrrr….okodil! van Catherine Rayner en speelt vanaf januari 2014 (zie speellijst). 

Pim & Pom

 

Nieuwe voorstelling seizoen 2014-2015

25 november 2013

 

De Toren van Geluid vindt het een grote eer om een voorstelling te mogen maken over de bekende poezen Pim en Pom. De verhaaltjes over dit tweetal werden in de jaren vijftig en zestig geschreven door Mies Bouhuys en verschenen met tekeningen van Fiep Westendorp wekelijks in Het Parool. Tegenwoordig zijn ze ook te zien op de televisie en vanaf april 2014 zelfs in de bioscoop. Voor speeldata: zie speellijst.

Trailer Klank!

Klik en bekijk de nieuwe trailer:

 

http://www.youtube.com/watch?v=FBUnnsVOXdA

Subsidienieuws

26 september 2013

 

De Gravin van Bylandt Stichting heeft besloten een bijdrage toe te kennen aan het project 'Klank!'.

Trailer Aan het Werk!

Klik en bekijk de nieuwe trailer:

 

http://www.youtube.com/watch?v=4gRvR8KU_6w

Premiere Klank!

20 augustus 2013

 

Met vier uitverkochte voorstellingen op het Junior Grachtenfestival in Amsterdam ging 'Klank!', de nieuwe dreumesvoorstelling van De Toren van Geluid, in premiere. 

 

Het Parool plaatste dezelfde avond een artikel en foto van de voorstelling op de voorpagina (zie hierboven). Ook was 'Klank!' onderdeel van de dagelijkse reportage van het Grachtenfestival.

 

Klik en bekijk de reportage van het Grachtenfestival:

 

http://youtu.be/3X17rH56FQo (vanaf 0.43)

Try-out Klank!

19 augustus 2013

 

De try-out in het Laaktheater Den Haag.

Een mooie voorstelling, enthousiast publiek, tevreden kinderen. Klaar voor de premiere!

Regie Klank!

De regisseur van 'Klank!' ​is Frans Schraven. Frans is creatief directeur van Theatergezelschap Opus One en artistiek leider van het jongerenproject LEF. Hij is  verantwoordelijk voor de regie van onder meer Ollie B. Bommel en de Nieuwe Ijstijd en maakte vele choreografieen voor theater en televisie.

 

Samenwerking
Laaktheater

De Toren van Geluid is voor het project 'Klank!' een samenwerkingsverband aangegaan met het Laaktheater. In het Haagse theater zullen de repetities en de try-outs plaats vinden. Het theater brengt ouders en dreumesen uit de buurt naar de 'proefvoorstellingen'. 

Klank! De Toren van Geluid muziek theater voor peuters en kleuters muzikaal objecttheater voor dreumesen
Openbare repetitie Klank!

4 juli 2013

 

Kindercentrum Koen Dak bezocht het Laaktheater. De kinderen genoten zichtbaar van het bezoek aan de openbare repetitie van Klank!.

 

Klik en lees het artikel van Dak kindercentra:

 

http://www.dakkindercentra.nl/actueel/489/kindercentrum-koen-dak-bezoekt-laaktheater.html

Subsidie

VSB Fonds

De eerste toekenning van de subsidiefondsen is binnen: het VSB Fonds heeft positief gereageerd op onze aanvraag voor 'Klank!'.

Klank!
Nieuwe voorstelling
verwacht seizoen 2013-2014

 

​In 'Klank!' gaan dreumesen op ontdekkingsreis in hun dagelijkse leefomgeving: het huis. Op hun reis komen ze op verschillende plekken, zoals de slaap-, de woon- en de badkamer, de wc en de tuin. Voor onze jonge doelgroep valt er een wereld te ontdekken op deze dagelijkse plekken. Een wereld vol herkenbare, grappige, lieve, maar soms ook onbekende en spannende geluiden.

bottom of page