top of page

Over Ons

Laura Burgmans De Toren van Geluid muziektheater voor peuters en kleuters
Laura Burgmans B

Producent

Artistieke leiding

Acteur

Sinds 2004 is Laura al als speelster verbonden aan De Toren van Geluid,

Momenteel speelt ze de rol van Edna Engelenhaar in 'Superjuffie!'.

 

​Laura heeft een opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek te Hilversum gevolgd en aan de KleinKunstFactory te Tilburg. Kreeg zanglessen van Marjan Kuiper en Setske Mostaert en tot op heden van Margot Giselle. Acteerlessen kreeg zij onder anderen van Inge Ipenburg en Josja Hamann.

 

Ze speelde de rol van Claire in het stuk Mooie Meiden,een hoofdrol in de jeugdmusical Kloontje, was poppenspeler in de jeugdmusical Prins En Ploes, speelde in de Winxclub On Tour (Darcy), in Anatevka (understudy Golde en Yente) en  in de hitmusical Mamma Mia! (understudy Roos). Ook speelde Laura in diverse producties van Theaterrestaurant Toussaint.

 

Verder was Laura backing vocaliste op diverse CD’s en op het Nationaal Songfestival 2006. Leadzangeres was zij van diverse coverbands en dinnershows en te zien in diverse bedrijfsfilms.

 

Als dramadocente is zij tot op heden verbonden aan het Rijswijks Jeugdtheater.

 

Laura maakte en speelde met Theatergroep POP de populaire voorstellingen rondom het bijzondere meisje ‘Knofje’. Met de huidige voorstelling ‘Knofje op visite’  tourt zij nu nog door het land.
 

De Toren van Geluid muziektheater voor peuters en kleuters
De Toren van Geluid

ACTEURS:

 

Annebeth Moolenburgh

Superjuffie! (2022-2023)

Hanneke Engels

 Superjuffie! (2022-2023)

Mark Willekens

Superjuffie! (2021-2023)

Maarten Redeker 

 Superjuffie! (2022-2023), Agent en BoefSsst! De tijger slaapt en Pim & Pom

 

Rose- Anne van Elswijk

Superjuffie! (2021-2022)

 

Jennifer van Brenk

Superjuffie! (2021-2022)

Loes Nuijten

Pim & Pom

Jennifer Ravenstein

Op reis en Aan het werk!

TECHNIEK:

Govert van Westing

Superjuffie! (2021-2023)

Alex van Doesburg

Agent en Boef (201-2020)

BESTUUR:

Het bestuur bestaat uit:

Onno Ephraim

Catherine Klaverwijden

Sascha van Veen

STICHTING:

 

De stichting De Toren van Geluid maakt sinds 2001 muziektheatervoorstellingen voor kinderen vanaf ongeveer twee jaar. De Toren van Geluid stelt zich ten doel om jonge kinderen op een interactieve wijze te laten kennismaken met (muziek)theater.
 

Vaak is het bezoek aan onze voorstellingen één van de eerste theaterbezoeken die kinderen beleven. Daarom streeft de Toren van Geluid naar het maken van toegankelijke voorstellingen. Daarbij maken we gebruik van eenvoud en helderheid in spel, zang en vormgeving.
Fantasie en verbeeldingskracht staan hierbij hoog in het vaandel.

Norman van Huut De Toren van Geluid muziektheater voor peuters en kleuters

Norman van Huut

Producent

Artistieke leiding

Acteur

 

Sinds 2008 is Norman als speler verbonden aan de Toren van Geluid.

 

Norman speelde rollen in musicalproducties, zoals Sunset Boulevard, Annie, Titanic, 42nd Street, Oliver! en Miss Saigon.  In het jeud- en familiecircuit was hij te zien in de muziektheaterproducties Knofje,  Buster en Benjamin, De Kleine Zeemeermin en Tijl Uienspiegel. 

 

Als performer werkte hij verder onder meer bij Theaterrestaurant Toussaint , van Hoorne Events en Arjan van Dijk Evenementen. Norman sprak vele stemmen in voor tekenfilms, zong een paar jaar in de disco/funkband Tendenz en was te zien in tv-series (o.a Rozengeur & Wodkalime) en commercials.

 

Als musicaldocent is hij verbonden Musical Express, alwaar hij voorstellingen regisseert zoals Minoes.  Bij Theaterschool Rabarber maakte hij meerdere voorstellingen zoals Little Shop of Horrors, Dead Poets society en Kiss me Kate. Ook schrijft en regisseert hij daar al 8 jaar elk jaar de succesvolle Musical Summer School. Als zang- en speldocent werkt hij bij Theaterschool Hofplein. Bij Theater Toverlei geeft hij spellessen en schrijft en regisseert hij het jaarlijkse toneelstuk voor de Toverkids.

 

Norman volgde spellessen en –workshops bij onder meer Lucas Borkel en de Trap. Jimmy Hutchinson en Marika Lansen waren zijn zangdocenten en bij Lucia Marthas nam  hij danslessen. Verder volgde hij workshops op het gebied van traningsacteren (Kemna Casting) en scenario-, toneel- en jeugdromansschrijven (De Schrijversvakschool).

 

 

bottom of page