top of page

Reacties

Ssst! De tijger slaapt

 “ Een hele week in januari was De Toren van Geluid  te zien in het Kielzog-theater in Hoogezand met ‘Ssst! De Tijger slaapt’, gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2018.

De acteurs speelden met een aanstekelijke vrolijkheid en snelheid, ze zetten een frisse variant van het verhaal neer. De peuters zaten op het puntje van hun stoel en herkenden alle dieren uit het boek, die net even anders waren dan je zou verwachten.

Een kikker die het liefst een vogel wil zijn en een supersnelle schildpad. Leuke details die voor zowel ouders/ begeleiders als kinderen een extra dimensie gaven aan het verhaal. Kleine grapjes die voor ouders ook erg leuk zijn. Het verhaal zit goed in elkaar, het liep gesmeerd, was professioneel en zeer muzikaal. ……Tot slot dansen en meebewegen op het feestlied was erg leuk, net als de “meet en greet” met de Tijger na afloop.

….. Ik ben reuze benieuwd naar de uitwerking van het prentenboek van het jaar 2019, want dit smaakt absoluut naar meer! … Bedankt voor deze leuke voorstelling!”

Bron:

N. Kerkhof, organisator Bibliotheken Midden-Groningen (23 voorstellingen in Kielzog Theater)

 

“Vandaag is onze kleine meid jarig geworden, 4 jaar alweer, dus vanaf nu een echte kleuter. Feestje voor de familie en daarom zijn we vandaag naar de voorstelling ‘Ssst! De tijger slaapt’ geweest. Superleuke voorstelling, uitgevoerd door De Toren van Geluid. Absoluut een aanrader om heen te gaan!”

 

Bron:

Maljaars & Co, bezoeker Strandtheater Houten Kaap, Ouddorp

 

“ Wat een gezellige opening van de expositie “Dieren en dingen”, de kinderen en bezoekers genoten van de leuke voorstelling ‘Ssst! De tijger slaapt ‘ door De Toren van Geluid".

 

Bron:

Facebook, Centrum Beeldende Kunst Emmen

Pim & Pom - Fieperdepiep!

".... VERRASSINGSFEEST VOOR FIEP WESTENDORP GOED GELUKT!.....

Deze vrolijke voorstelling zit dicht op de belevingswereld van de doelgroep (3+) zitten.... In de regie van Frans Schraven is vooral heel goed nagedacht over manieren om de voorstelling tegelijk simpel en toch boeiend te houden voor niet alleen peutertjes, maar ook voor de wat oudere broertjes en zusjes. Zo praten de spelers tegen het publiek en laten ze het geregeld meezingen...... Pim & Pom – Fieperdepiep! is volstrekt begrijpelijk voor de allerjongste kinderen, ook al hebben ze van die hele Fiep Westendorp nog nooit gehoord. Een simpel, expressief kijkspel, dat in een kleine drie kwartier opbouwt naar een climax waarin de ‘poezen’ de zaal in gaan om handjes te gaan schudden. Een voorstelling met een héél grote glimlach....."

Bron: Mieke Zijlmans, Theaterkrant

"... Elin wordt meegenomen in het verhaal en geniet met volle teugen..... Er zijn verschillende momenten tijdens de voorstelling waarbij de kinderen mee kunnen doen. De voorstelling is erg interactief, de kinderen zijn zelfs de gasten op het verrassingsfeestje. Dat de kinderen dat erg leuk vinden is te horen wanneer ze mee mogen zingen. Ook op momenten dat het niet hoeft blijft Elin het verjaardagsliedje inzetten. De voorstelling is echt een feestje! Tot slot mag ze met Pim & Pom op de foto. Ik neem een hele blije peuter weer mee naar huis..."

Bron: Blogger Daphne, kidseropuit.nl

Ik ben bij deze voorstelling geweest met groep 1-2 van een SBO-school.... De kinderen keken geboeid en luisterden ademloos. Wat een acteertalent van Laura en Norman en wat een feeling voor het niveau van de kinderen. Chapeau!

Bron: Heidi van Loon, SBO De Burcht, Ridderkerk

Pim & Pom -Het Feestelijke Fiepboek

Twee acteurs vierden met Pim en Pom een feestje voor Fiep. Dit was erg leuk gedaan met herkenbare karaktertrekjes, en afgewisseld met muziek. De kinderen vonden het fantastisch. Na afloop mag je ook nog met de poppen en het grote boek op de foto.

Bron: www.mamaliefde.com

De locaties waren weer erg enthousiast over de voorstelling Pim & Pom – Het Feestelijke Fiepboek in de zomer!

Bron: 2 Samen Kinderopvang

Gefeliciteerd met de mooie voorstelling! Ontzettend bedankt voor 4 stralende dagen!

Bron: Museum Meermanno

Pim & Pom - Anders dan anders
 

Voor de allerjongste theaterbezoekers is de voorstelling van Pim en Pom een belevenis. Overzichtelijke avonturen in een muzikale omgeving.

 

In Nederland mogen we trots zijn op onze jeugdvoorstellingen. Hoe klein ze ook zijn, vrijwel altijd weten ze hun doelgroep te bekoren. Net als in de grote mensenmusical wordt er vaak teruggegrepen op bestaande verhalen. Zo ook deze voorstelling, die is gebaseerd op de boekjes die Mies Bouhuys in de jaren 50 schreef, en die geïllustreerd werden door Fiep Westendorp. Anders dan de meeste voorstelling die prentenboeken als uitgangspunt hebben wordt zijn de beesten dit keer geen poppen, maar verklede acteurs. Maar dat is niet het enige opvallende verschil. Het productiehuis heeft niet voor niets de Toren van Geluid, want naast liedjes wordt er in de voorstelling ook veel gebruik gemaakt van geluid. De schutting bijvoorbeeld lijkt wel een drumstel, en de sardientjes rammelen dat het een lust is.

Als de voorstelling begint staan er twee acteurs in een poezenpak op het toneel, maar zodra ieder zijn juiste muts met oortjes op heeft (de ene is grijs, de ander zwart), worden Laura Burgmans en Norman van Huut de poezen Pim en Pom. De eigenaresse staat op geluidsband, en zodra zij haar hielen heeft gelicht wil Pim wel op avontuur. Pom is minder enthousiast en lijkt wat banger. Toch gaan ze beiden naar de tuin en bij een potje verstoppertje raakt Pim in een andere wijk verzeild, waar het heel anders ruikt. Daar treft ze ook de kookgrage poes Pastei, die wat anders praat en bakkeljouw bakt. Inmiddels is ook Pom buiten de hekken op zoek naar Pim. Wat rijdt dat verkeer hard en klinkt het luid. Ook hij heeft een wonderlijke ontmoeting, met een muzikale poes van stand. Zij leert Pom hoe het hoort in de hogere kringen, en probeert hem ook te leren zingen. Helaas is Pom daar niet zo goed in… Met simpele decors die met een 180 graden draai iets anders voorstellen, en klein aantal rekwisieten komt dit avontuur tot leven; een avontuur dat de jonge bezoekers de volle drie kwartier weet te boeien. Soms moet er worden meegedaan of gereageerd. Om 11 uur in de ochtend is dat nog niet heel wild, maar er wordt goed gereageerd als er bijvoorbeeld wordt gevraagd hoe dat nou moet: kijken voor je oversteekt. In deze tijd hadden er wel waarschijnlijk wel aparte karakters gevonden kunnen worden die meer in het tijdsbeeld passen dan iemand uit een voormalig kolonie of een elitaire dame, maar ondanks dat blijkt dit een tijdloze vertelling. Chapeau.

Musicalworld 21 december 2014

Jeroen Schat, recensent

 

Eerst een film en nu ook al een eigen theaterstuk! Pim en Pom, in de jaren ’50 gecreëerd door Mies Bouhuys zijn populairder dan ooit. Wie kent de twee schattige katten, getekend door Fiep Westendorp, niet?

 

De voorstelling Pim & Pom – Anders dan Anders is gebaseerd op de televisieserie over de twee poezen. Pim wil graag eens iets anders, niet elke dag dezelfde sardientjes en datzelfde bolletje wol om mee te spelen. Pom is wat minder avontuurlijk maar laat zich overhalen om eens over de schutting te klimmen. Samen gaan ze op zoek naar ‘iets anders’.

De voorstelling is gemaakt voor kinderen van 3 jaar en ouder en bevat leuke liedjes waarbij de kinderen uitgenodigd worden om op te staan en mee te bewegen en zingen. Pim en Pom zijn in de voorstelling geen poppen maar acteurs en zij veranderen op toneel van outfit om ook andere poezen te kunnen spelen. Poezen die heel anders zijn dan Pim en Pom. De verhaallijn is duidelijk, met een laag tempo zodat de allerkleinsten het allemaal prima kunnen volgen. Het wordt nergens eng. Zodra er iets dreigt spannend te worden komt er al snel een geruststelling achteraan. Senne, net 3 jaar, genoot ontspannen van een uurtje poezenplezier en leerde dat iets anders juist niet eng hoeft te zijn. Een aanrader!

Kindertheatergids.nl, premiere 19 oktober 2014

Marlise Hulsebosch, recensent en Senne (3 jaar)

 

 

"....De voorstelling Pim en Pom is overduidelijk met veel liefde gemaakt en de kinderen blijven prima met hun aandacht erbij..."

Leeuwarder Courant, 22 januari 2015

Cilla Geurtsen

 

KLANK!

Ik ben zelf niet bekend met de verhalen en de serie van Pim & Pom. Dus ik ging helemaal blanco naar deze voorstelling. Wel wist ik dat het over poezen ging.

Bij binnenkomst was er meteen een fijne sfeer. Je kon de spelers al zien zitten en het decor leek een grote puzzel. Het gaf meteen een gevoel dat ik ze wél kende, dat ik bij hen op bezoek was in de huiskamer. 

De kinderen waren echt onder de indruk toen de voorstelling begon en alle stukjes decor op hun plek werden gereden. Muzikaal onderbouwd met voor mij een paar onbekende instrumenten waar de meest fascinerende geluidjes uitkwamen. Ook spannende geluiden die heel herkenbaar waren zoals het oversteken bij een grote weg. Geleide fantasie bracht ons op spannende plekken met andere gewoonte en cultuur. Het was een heerlijk avontuur. Er werd zelfs gekookt en gedanst! En wat rook het lekker.. 

Leuke interactieve voorstelling. Dit stuk komt binnen bij de allerkleinste tot aan volwassen. Het heeft een boodschap en dat inspireert mij. De spelers gaan er zo in op. Komen heel natuurlijk en luchtig over. Het decor verandert net zo makkelijk mee. Lekker vlot en niet 'gemaakt'. Met een perfecte lengte van de voorstelling, lang genoeg voor een kind om zich te blijven concentreren en zelfs te kort voor het kind in mij.. Na de voorstelling bleven de kids nog lang de 'roti' dans doen!

Mw. D. Zwennicker, dansdocente Theaterschool Hofplein, Rotterdam

Bezoekster Maaspodium, Den Haag, 21 december 2014

 

Meer publieksreacties:

 

Onze zoon vond het helemaal geweldig. Heel erg bedankt!

Bibliotheek Winterswijk

 

Genoten van een super leuke voorstelling! 

Bibliotheektheater Rotterdam

 

Het was cool!

Amstelveense Schouwburg

 

 

 

 

 

 

‘Klank!’ is een artistieke muzikale voorstelling voor de dreumes. Het decor ziet eruit als een speeltoestel en nodigt enorm uit om te gaan spelen. De acteurs maken daar goed gebruik van en laten zien hoeveel er te ontdekken valt en maken geluiden met de zelf ontworpen instrumenten. Dagelijkse gebeurtenissen worden uitgebeeld en versterkt met het geluid dat voor de dreumes herkenbaar is. Ik was verbaasd over het goede concentratievermogen van de dreumesen. Gelukkig werden ze beloond en mochten ze uiteindelijk zelf op het toneel komen om klanken te maken.

Saskia Heijnen, Domeinspecialist Jeugd en Jongeren BplusC, Leiden

Bezoekster Laaktheater, Den Haag

De voorstelling 'Klank!' voor dreumesen en peuters was lief, leuk en uitgevoerd met respect voor hun ontwikkelingsfase en belevingswereld, (...) wat allerminst makkelijk is. De kinderen keken vol aandacht naar wat er gebeurde, er was genoeg wat hun belangstelling prikkelde. (...) Er was tijd om zelf rond te neuzen en te gaan spelen en dat lieten ze zich geen twee keer zeggen.

Ik heb de voorstelling bekeken vanuit het oog van kinderopvang om te beoordelen of het een leuke voorstelling is om eventueel door (een aantal) gastouders in te huren en dat is het zeker. Wat mij betreft een aanbeveling waard. Ook voor een kinderdagverblijf zeer aan te bevelen. 

Mw. E. Boverhof (directeur Gastouderbureau Mamaloetje)

Bezoekster Grachtenfestival, Amsterdam. 

 

AAN HET WERK!
 

"..... ik vond de samenwerking heel fijn en relaxed. (..) Ook was het leuk te zien dat de voorstelling een pareltje is voor kleuters. Als er weer een passende muziekaanvraag binnenkomt, meld ik me. Veel dank voor jullie inzet, flexibiliteit en de tien mooie voorstellingen 'Aan het Werk!'”

Mw. A. van Dijk

Cultuurcoordinator Thuis in Kunst, Groningen


“De scholen waren zeer enthousiast over de voorstellingen.”

Mw. S. Goudriaan
Team Onderwijs PO, SKVR, Rotterdam


“De voorstelling was ontzettend leuk! Samen met mijn neefjes van 8 en 3 jaar oud naar de voorstelling gegaan en door de korte en verschillende scenes bleef het boeiend voor beiden! Ook het uitdagen van de kinderen om actief mee te doen, gaf een fijne afwisseling voor de jongens! Ze hebben genoten, ze gingen er van begin tot eind in op, en ik ook! Chapeau, dat hebben jullie fantastisch gedaan!”

Mw. H. van Dijk
Bezoekster Laaktheater, Den Haag

 

​DE SPIJKER OP ZIJN KOP


"We zijn voor het eerst met onze 3-jarige dochter naar het theater geweest en wel naar De spijker op zijn kop in theater Hofplein in Rotterdam. Wat een leuke belevenis! Onze dochter vond het prachtig, ze heeft met open mond zitten kijken. Wat we ook erg leuk vonden, was dat de kinderen zo bij de voorstelling werden betrokken. Ze mochten meerdere malen naar het toneel om mee te helpen. Ook na afloop mogen alle kinderen het toneel beklimmen en het hele decor 'uitproberen', aangezien zo'n beetje alles aan het decor geluid maakt. Een echte aanrader!"

Mw. C. van der Marel
Bezoekster Peuter en –kleuterdagen, Jeugdtheater Hofplein, Rotterdam


“…. ik vind jullie geweldig! De kids hebben genoten! Wij zien jullie graag weer terug.”

Mw. A. Blom
Sr. verpleegkundige/Coordinator evenementen, Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam


"Een lieve vrolijke voorstelling! Na afloop mochten de kinderen muziek maken met de instrumenten uit de voorstelling en door het décor lopen. Heel erg leuk!"

 

Mw. P. van den Berg
Bezoekster Koninklijke Schouwburg, Festival Classique, Den Haag

bottom of page